Stockholm växer rekordfort

Stockholm är en attraktiv plats att flytta till och många gör nu flytten till Stockholm. Detta leder till en enorm befolkningstillökning och en brist på bostäder och tjänster. På längre sikt kommer det även leda till trängsel i trafiken. Men experter tror att folk ändå kommer flytta hit, trots en del negativa effekter.

8507-stockholmstak

Stockholm tillhör de länder i Europa som växer absolut snabbast. Enligt en studie så kommer Storstockholm att växa med 460 000 nya invånare fram till år 2030, skriver Allehanda. På grund av den snabba befolkningsökningen rusar bostadspriserna i höjden och trängseln blir större. På sikt kommer den här trängseln på vägar och spår bidra till att dämpa tillväxten.

Svårare att leva i staden

Att så många flyttar in och att stadens resurser inte hinner expandera innebär även att det blir svårare att boka tjänster, äta på restaurang och så vidare. Därför gäller det att vara ute i god tid när man ska göra något och detta gäller även tjänster som flytthjälp, städhjälp och hantverkartjänster. Vet man med sig att man exempelvis ska flytta om någon månad är det bra att boka flytthjälp i tid. För att hitta bra flyttfirmor i Stockholm är det bara att googla.

Bostadsbrist blir ännu mer akut

Det största problemet med befolkningsökningen är dock just bostadsbristen. Redan i dag är Stockholms bostadsbrist akut och då kan man bara föreställa sig hur det kommer se ut när regionen växer ännu mer, skriver Svenska dagbladet. Bostadsbristen har under många år fungerat som en broms för utvecklingen och tillväxten. Men även om det är bostadsbrist, trängsel och stillastående trafik, tror experter att folk kommer att vilja bo i Stockholm på grund av att staden kan erbjuda det mesta som folk söker efter i en storstad. Läs mer.