Stockholm – inte så populär trots allt

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om den populära staden, Stockholm. I inlägget påvisade vi med flera källor hur Stockholm tar in allt fler turister och att även fler väljer att flytta till Stockholm - men nog vet vi att alla inte älskar huvudstaden.

Kanske är det så det ska vara, att man föraktar huvudstaden om det inte är där man bor? Det är ju trots allt inget ovanligt att man kallar de som bor i huvudstäder (eller storstäder i allmänt kanske?) för dryga, stressade och ointresserade av sin omvärld. Samtidigt - är det befogat eller är det avundsjuka? Det har vi luskat vidare i.

51 skäl att hata Stockholm

Främst förfall sig en artikel från Dagens Nyheter väldigt intressant, då man lyfter 51 skäl att hata Stockholm. Förvisso är den från 2011 men ack lika aktuell. Några av de punkter som man tar upp är att "alla udda och sjuka människor söker sig till Stockholm så att de kan leva ut sina sjuka fantasier", "att alla Stockholm fan springer i rulltrapporna", att alla stockholmare "tror de är bättre än alla andra för att de bor i samma stad som kungen".

Punkterna fortsätter, upp till 51 skäl, som sagt. Låter dessa punkter lite väl hårda? Kanske är de för att de kommer från nätet, där man lätt kan vara anonym och inte känner att man behöver hålla tillbaka på samma sätt som i verkliga livet. Men om de skriver så här, måste de ju finnas en viss sanning i det - de måste helt enkelt känna så om huvudstaden.

Det är en ganska rolig lista att läsa, om man inte är lättstött. Saker som "Stockholm symboliserar kallhet, stelhet och tristess" eller "Ni kallar era sommarstugor för mitt land, jaha vilket land är det då?" gör det omöjligt att inte le. Läs hela listan här.

Arg man mobil