Stockholm – en populär stad

Vastastan i Stockholm är ett kvarter som många vill bo i. Det är ett lugnt område, mitt i stan med gångavstånd till allt en kan önska. Självklart kostar det en del att bo i stadsdelen och få är det som har råd att köpa en lägenhet där. Men det en däremot kan göra, är att besöka den.

stockholm vattenFör den som vill känna av hur det är att verkligen vara Stockholmare är Vasastan ett måste när det nalkas ett besök i huvudstaden. Ett hotell som rekommenderas är Elite Palace Hotel i Stockholm, Vasastan. På hotellet har en spa-avdelning, stilfulla rum och perfekt läge. Se dock till att du bokar hotell i tid. I och med den stora hotellbristen i Stockholm kan det ibland vara svårt att hitta ett rum om en är ute i sista minuten. Hotellbristen kom med att Stockholm har vuxit väldigt mycket på kort tid vilket gör att många åker dit på affärsresor och dessutom är det en populär stat att turista i. Hur hotellbristen ska lösas är än oklart men det verkar som att flera hotell nu byggs så att fler ska komma hit även ifall resan bokas i sista sekund. Ett hotell som byggs just nu är ett av de högsta. Hela 156 meter högt ska det bli och de kommer att vara ett hotell med koppling till sport. Hotellet är beläget i Kista intill motorvägen, vilket är passande ifall det kommer folk som bara är på genomresa och vill bo på ett fint hotell. Detta är även någonting man har skrivit om i en artikel från Dagens Nyheter. I artikeln lyfter man även hotellbristen och skriver att trots många nya hotell som byggs - behöver Stockholm flera tusen nya hotellrum de närmaste åren. Så här står det sedan i fakta-rutan:

Det är de utländska besökarna som står för huvuddelen av ökningen av antalet gästnätter i Stockholm 2014. De utländska gästnätterna toppas av Tyskland före Storbritannien, USA, Norge, Finland, Danmark och Frankrike. Den starkaste procentuella ökningen står besökare från Indien, Belgien och Spanien för, men även Tyskland ökar snabbt även procentuellt sett. De enda länder som visade minskade reseströmmar till Stockholm är Ryssland, Japan och Kina. Det är privata turister som ligger bakom uppgången för hotellnäringen i hela landet enligt analyser från arbetsgivarorganisationen Visita. 

Vidare kan vi även läsa att ökningen av gästnätter förra året ökade med hela åtta procent, vilket kan jämför med ökningen i hela landet som endast var på fyra procent.

4525185-stockholm-regeringsgatans-bro

Boka i tid och planera din resa

Med andra ord är det mycket märkbart att det är hotellbrist i Stockholm och tills det hela har blivit ordentligt löst är det viktigt att man bokar rum i tid inför resan. Vill du hitta spännande hotell i Stockholm med en historia rekommenderas denna artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv. Där lyfter de tre historiska hotell som verkligen lockar i och med bland annat deras häftiga fasader.

Glöm inte heller att planera din resa till Stockholm ordentligt innan det bär av. Sveriges huvudstad har mycket att bjuda på och om besöket endast är för en helg kan det bli svårt hinna med allt. Då kan det vara bättre att istället försöka hitta det en vill göra mest och sedan åka tillbaka för att göra resten vid en annan resa.