Sport som förgyller småstaden

Små städer kan ha lika stora nyheter kring sig som sina större motsvarigheter. Bland annat när det kommer till sport och talanger. Vad händer till exempel i Norrköping? En stad som för många invånare är synonym med IFK Norrköping.

pexels-photo-240832I mindre städer handlar oftast de största nyheterna om lokala lag och idrottstalanger. Så även i Norrköping. I en artikel som nyligen publicerades i Expressen Sport rapporterades det att IFK Norrköpings talangfulla spelare Gentrit Citaku kommer lämna laget och siktar mot spel i Allsvenskan. Spelaren är född och uppvuxen i samma stad samt spelat i den anrika klubben sedan tolv års ålder. A-laget kom han upp i redan när han var 16 år och nu när han fyller 21 år är det dags att prova på något nytt, kanske blir det en stund i Degerfors IF:

Hur länge han stannar i Degerfors vet han inte. Han har fått klartecken från IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson att leta ny klubb för att få mer speltid än han ser ut att kunna få i Norrköping - NT

 

Fotboll i toppklass

Den som tycker mycket om fotboll gör gott i att besöka staden för att se en eller två matcher fotboll på hög nivå och med en publik som älskar sitt lag. Via HotellNorrköping finns det massor av hotell att välja och vraka bland som gör vistelsen ännu bättre. Varför inte bo på det gamla, vackra stadshotellet?

Det kan vara så att en favorit lämnar IFK Norrköping, men på samma gång kommer det nya spelare som förgyller laget och stämningen. På Fotbollskanalen rapporteras det nämligen om hur Alfons Samsted nu är klar att börja lira boll i laget, en islänning på bara 18 vårar med erfarenhet från flera isländska ungdomslag. I oktober förra året provspelade han för just Norrköpings fotbollslag och nu är det alltså klart att han börjar spela för detsamma. Flera isländska spelare sedan tidigare har spelat för Norrköping, med goda resultat.