Malmös första Michelinstjärnor

Nu har Malmö officiellt sats på den svenska restaurangkartan. Staden har nämligen fått sina första stjärnor i Michelinguiden. Men utöver de stjärnmärka restaurangerna har Malmö en hel del att erbjuda i kulinarisk väg.

413249-hochzeitstisch

När Michelinguiden delade ut årets stjärnor fick Sverige 21 stycken, fördelade på 18 olika krogar. En stad som tidigare inte fått några Michelinstjärnor, men som fick det nu, är Malmö. De restauranger i staden som fick stjärnor var Ambiance á Vindåkra, Vollmers och Bloom in the Park. Bloom in the Park var den första svenska restaurangen med en kvinnlig kökschef som fick en stjärna. Detta rapporterar DN.

Hotellen har bra resturanger

Vill man alltså äta på den enda svenska restaurangen i Sverige som är stjärnmärkt och har en kvinna som kökschef, får man alltså bege sig till Malmö. Men det är dock inte bara de stjärnmärka restaurangerna i Malmö som är värda ett besök. Många hotell i Malmö har väldigt bra restauranger och har man till exempel hört från en vän som bodde på Scandic Kramer eller Hotell Duxiana att maten var utsökt, har vännen helt rätt. Båda dessa hotell och en rad andra hotell i staden, har även riktigt bra frukostbufféer för de som har frukosten som favoritmåltid. Läs mer.

Likt New York

En restaurang i Malmö som bjuder på en upplevelse som Metros skribent liknar med en som man kan få i New York, är Fabriken. Här bjuds det på grillad angusrygg, vinkokta blåmusslor och äppelkompott i en svart miljö.

”Kolsvart glänsande kakel täcker en hel vägg i köket och skapar ett coolt hårt intryck. Svarta industrilampor hänger ner över granitgrå bord och toaletterna är kolsvarta från golv till tak med en brandkårsliknande kran i krom och rött.”