Klara, färdiga: semester!

Kvinna klänning hattDe svenska städerna har äntligen drabbats: våren. Det är vår, sol och plusgrader - magiskt tycker vi alla och det är självklart också någonting som gör att semesterkänslan gör sig påtaglig. Nu är det nog ganska långt kvar till semestern för de flesta, de vanligaste är att vara ledig de två sista veckorna i juli och de två sista i augusti, och än är det inte ens maj. Men däremot kan det vara bra att påbörja semesterkänslan redan nu. Varför? Det är faktiskt ganska vanligt att man vid semestern inte lyckats njuta av ledigheten, för att man inte hinner varva ner. Istället är man uppe i varv - i "jobbstressen" och istället för att få lugn inombords, blir man stressad över att inte kunna stressa ner. Man kan till och med bli sjuk av just detta, någonting som Aftonbladet har skrivit om i en artikel här:

Första lediga dagen slår det till: halsontet, snuvan, tröttheten. Och det är ingen slump. – Att stressa före semestern kan göra dig sjuk, säger Rolf Gustafsson, docent i infektionssjukdomar.

Därav tipset: börja njuta av semester redan nu.

Men hur gör man då det? Till att börja med bör du fråga dig själv: vad njuter jag av? Kanske är det att sitta i en solstol och bara njuta av värmen? Eller är livet bäst när du tänder en cigarr den sena kvällen och lyssnar på jazz? Oavsett vad ska du ge dig själv förutsättningarna att njuta av detta. Beställ cigarrer - www.brobergs.se, har många goda att erbjuda, köp din jazzskiva, sätt dig i solstolen. Ni förstår. Andra bra knep om hur du hittar semesterkänslan hittar du i denna artikel. Nu är det egentligen knep för att förlänga semesterkänslan, men dessa går minst lika bra att nyttja när du ska tjuvstarta.