Hundhotell

Det är inte bara vi människor som behöver komma bort ibland – så varför inte boka in hunden på hotell när familjen åker på semester?

” – Skolloven är högsäsong för oss. Och när skolorna börjar då reser pensionärerna utomlands, då tar vi hand om deras hundar! Dessutom har vi dagis hela året. Den biten är enormt efterfrågad, vi har 13 i kö.” läs mer här.

När man ska åka bort är det inte alla gånger som hunden kan följa med på semestern och därför kan det vara en god idé att boka in hunden på hotell – men gör det i god tid innan planerad avresa. Till exempel skriver GP just om hur det fort blir fullbokat på stadens katt- och hundhotell under vissa perioder såsom under årets alla lov. Så det gäller att boka in vovven innan alla platser tar slut, och ibland behöver man lämna sin hemkommun för att få plats på något av landets alla hotell – ett tips är därför att inte bara låsa in sig i sitt eget närområde utan även vara villig att resa bort en bit med hunden. Men kom ihåg att en längre bilfärd kan vara jobbig för din vovve, så en god idé kan vara att bunkra upp med lite extra vitaminer från www.svenskadjurapoteket.se en tid innan avfärd – för precis som människor kan bli, så kan även djur bli åksjuka men med rätt balans i kroppen kan detta lugna ner sig.

Ta med hunden

Ska man semestra inom landet kan man många gånger ta med sig sin hund, det gäller bara att kolla upp så man får ha hunden med sig. Till exempel skriver DN om 7 knasiga krav som hotellgäster ställt – och ett utav dem var just gällande dennes hund. Hunden skulle nämligen få dagliga leveranser av exklusivt kobekött, krävde ägaren – och sådana gäster är det nog få hotell som vill ha. Så var noga med och kontrollera vilka regler som finns innan man klampar in på hotellet med hunden.hundar raser