Hotell i Kista löser hotellbrist

I takt med att Sveriges huvudstad växer blir hotellen allt färre. Detta är en dålig kombination, eftersom det försvårar turistbesöken i Stockholm.

Stockholm växer med rekordfart och det som en gång var en förort närmar sig nu att tillhöra en stad. Det är kul, så klart, eftersom det lönar sig för hela Sverige att ha en huvudstad som växer och som många vill flytta till och besöka. Men det hör med besöken, i alla fall för turister eller de som kommer till Stockholm på arbetsresor, kan bli svårt. Det är nämligen så att det är hotellbrist i Stockholm.

Hotellbristen är, precis som det låter, någonting som gör att det inte kan komma så pass många till staden som vi skulle vilja. De som kommer hit får leta andra alternativ och bo i lägenheter som hyrs ut. Det går ju såklart, men det är verkligen inte hållbart i längden. Det är även någonting som Stockholm stad så klart har uppmärksammat och i en artikel från Dagens Nyheter, som du kan läsa här, har man skrivit om hur hotellbristen i Stockholm ska lösas. Så här står det:

Det första storstadstecken den som närmar Buss Stockholm mindresig den lilla storstaden Stockholm från Arlanda ser är i dag Victoria Towers i Kista. Hotellet är, med sina knappt 120 meter, det högsta huset i Stockholm. Strax norr om Victoria Towers ska nu ett ännu större landmärke växa upp. Det ska bli 156 meter högt och rymma hotell, bostäder, kontor och – vilket är huvudkonceptet – sportanläggningar.

Detta är alltså det första steget mot att lösa hotellbristen - men det är långt ifrån allt som krävs. Visst kommer det här hotellet att underlätta mycket men det behövs fler. Som tur är kommer man dock att bygga fler hotell, bland annat i Vasastan, i Hammarby sjöstad och vid Globen. Man räknar med att de ska bli klart, med totalt 5000 nya hotellrum till år 2020.