Framtidens smaker är här

Samhällena utvecklas, kanske inte lika fort som den digitala världen, men fort för att man ska kunna se nya trender och influenser. Vad man kan se är att vi nu influeras otroligt mycket av olika kulturer som sätter sina spår och får oss att utvecklas.

2076776-jar-of-kashmir-saffron-strandsDet är i en artikel från dn.se som man kan läsa at matredaktörer Jens Linder har scannat av marknaden när det kommer till mat och försöker finna jakten på de nya smakerna. Och han har lyckats otroligt väl:

Jens Linder skannar av samtiden på jakt efter framtidens smaker och bjuder på soppa, bröd, spett och sallad. Linder ser nya kulturer sätta spår i matlagningen. Här är hans krönika och fyra olika recept.

Ja, så går det att läsa i artikel som sedan kommer att ta en till hans olika krönikor om mat. Dessa är bäst att läsa på fastande mage och kanske när helgen närmar sig så man med enkelhet kan bjuda över sina nära och kära för att säga hej med en mycket god middag. Känner man inte för att laga mat hemma så kan man även få inspiration av att gå ut och äta, om detta har vi skrivit mer om här. För, visst är det väl härligt att gå ut och äta och med det även få inspiration?

När det kommer till de nya smakerna så gäller det att inte vara rädd för olika kryddor utan våga ge sig hän och våga öppna upp sig för nya smakupplevelser. Pasta kommer alltid att vara gott, men man är värt att ge sina smaklökar något annat mellan varven.